Zoekkey Nederland

Online marketing nieuws

Je bent hier: ZoekkeyOnline marketing nieuws

Blijf op de hoogte van de nieuwste online marketing ontwikkelingen

Google "mobiele gebruiksvriendelijkheid wordt ranking factor"

Google

Google heeft officieel aangekondigd dat het beschikbaar hebben van een mobiele website invloed gaat krijgen op de organische rankings binnen Google. Is de website niet mobiel vriendelijk, dan gaan de rankings van de website vanaf 21 april 2015 benadeeld worden.

Google zegt zelf: "Als het gaat om te zoeken op mobiele apparaten, moeten de gebruikers de meest relevante en actuele resultaten te krijgen, ongeacht of de informatie staat op mobiel-vriendelijke webpagina's of apps. Steeds meer mensen maken gebruik van mobiele apparatuur voor toegang tot internet, onze algoritmes moeten we aanpassen aan deze gebruikspatronen."

lees meer

5 alternatieven Google Analytics

5 alternatieven Google Analytics

Het kan voorkomen dat je geen koppeling wilt hebben met Google Analytics om welke reden dan ook. Je wilt jouw data niet delen met Google of je wilt niet alle data centraliseren bij Google. Je wilt toch weten wat en wie er op jouw website komt, hiervoor zijn een aantal alternatieven.

Piwik
Piwik een open source oplossing, wat inhoudt dat het ook gratis te gebruiken is. Piwik is een volwaardig statistiekenprogramma die je moet installeren op jouw server doormiddel van het uploaden van de installatie bestanden. Net zoals je dat bij Wordpress doet. Bij de installatie van Piwik krijg je duidelijk stappenplan die jou door de installatie heen helpt.

lees meer

Zoeken binnen de zoekresultaten van Google

Zoeken binnen de zoekresultaten van Google

Vanaf begin september 2014 is het mogelijk dat gebruikers van Google na een zoekopdracht binnen Google een zoekbalk krijgen geserveerd in de resultatenpagina zoals onderstaand op de zoekopdracht "Thuisbezorgd".

Deze nieuwe functionaliteit is recentelijk opgenomen binnen de organische resultaten. Als er wordt gezocht in deze zoekbalk dan komen vervolgens pagina's van thuisbezorgd.nl tevoorschijn. Met deze functionaliteit wilt Google de bezoeker betere resultaten ( lees: relevantere informatie ) aanbieden zodat conversieratio's op bijvoorbeeld thuisbezorgd.nl worden verbeterd.

lees meer

Wordt DuckDuckGo de nieuwe zoekmachine?

Wordt DuckDuckGo de nieuwe zoekmachine?

DuckDuckGo is een zoekmachine die al enige tijd gebruikt kan worden voor het zoeken naar informatie op het internet, net zoals Google en Bing.

DuckDuckGo groeit daarin tegen snel en steeds meer internetters maken gebruik van DuckDuckGo in plaats van Google. Gaan wij in Nederland ook over?

lees meer

Google Now gelanceerd, vergeet uw bedrijfsvermelding niet in Google Places.

Google Now gelanceerd, vergeet uw bedrijfsvermelding niet in Google Places.

Google Now moet het nieuwe platform worden voor Android gebruikers, echter is er ook een uitrol ontdekt in de homepage van Google. Google Now geeft gebruikers informatie op basis van behoefte, tijd en fysieke locatie. Nu Google Now ook gentegreerd gaat worden bij desktopgebruik wordt het des te belangrijker om een juiste vermelding te hebben in Google Places.

Google Now biedt informatie op basis van locatie, tijd en behoeften van de zoekopdracht. Zo zullen er bij een zoekopdracht zoals "Restaurant" in "Amsterdam" om "18.00" in de resultaten restaurants uit Amsterdam verschijnen die gebaseerd zijn op de gebruiker fysieke locatie. Deze resultaten zullen naar verwachting voortvloeien uit Google Places.

lees meer

Online Marketing

Online marketing is volop in beweging qua technieken en mogelijkheden. Hoe ga jij om met Big Data of met de nieuwe functionaliteiten van Google Adwords. Haal jij het maximale uit alle online marketing kanalen? Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen door de online marketing facts van Zoekkey
© NEO Zoekkey Nederland | disclaimer