Zoekkey Nederland

Online marketing nieuws

Je bent hier: Zoekkeyonline marketing nieuws ➙ 5 alternatieven Google Analytics

5 alternatieven Google Analytics

5 alternatieven Google Analytics

Het kan voorkomen dat je geen koppeling wilt hebben met Google Analytics om welke reden dan ook. Je wilt jouw data niet delen met Google of je wilt niet alle data centraliseren bij Google. Je wilt toch weten wat en wie er op jouw website komt, hiervoor zijn een aantal alternatieven:

Piwik
Piwik een open source oplossing, wat inhoudt dat het ook gratis te gebruiken is. Piwik is een volwaardig statistiekenprogramma die je moet installeren op jouw server doormiddel van het uploaden van de installatie bestanden. Net zoals je dat bij Wordpress doet. Bij de installatie van Piwik krijg je duidelijk stappenplan die jou door de installatie heen helpt.

Na de installatie van Piwik kunnen verschillende gebruikers aangemaakt worden en toegekend worden aan bepaalde websites. Hierdoor is het ook mogelijk om meerdere websites te koppelen en bepaalde gebruikers rechten te geven zodat zij alleen toegang hebben tot een bepaald domein. Ideaal voor resellers dus.

Clicky
Clicky is vergelijkbaar met Google Analytics en draait ook op een online platform waar een account aangemaakt moet worden en vervolgens de trackingcode geplaatst moet worden in de website.

Woopra
Woopra is net zoals Google Analytics en Clicky een online platform waar gemakkelijk een account aangemaakt kan worden en vervolgens de trackingcode worden geplaatst in de website om de bezoekersaantallen meetbaar te maken. Echter heeft Woopra een beperking op haar gratis account heeft. Na 30.000 bezoekers per maand moet er overgestapt worden naar een betaald account. Deze aantallen lijken veel maar een middelmatige website heeft deze aantallen toch al snel.

KISSmetrics
KISSmetrics is een betaald statistieken programma en het starterpakket kost 179 dollar per maand. Je kunt KISSmetrics geheel inrichten naar eigen wens en daardoor wordt het mogelijk om verschillende funnels te optimaliseren op het einddoel. Ook kunnen er onbeperkt aantal A/B testen worden gedaan. KISSmetrics is een statistiekenprogramma wat het beste ingezet kan worden door website eigenaren die meer inzicht willen hebben de verschillende bezoekersstromen die er zijn vanuit de verschillende betaalde online kanalen.

Wordpress plugins
Heb jij een Wordpress website? Er zijn meerdere Wordpress plugins beschikbaar die het mogelijk maken op de bezoekersaantallen te meten. Op Allbloggingtips.com worden de 10 beste besproken. Lees : All blogging tips

Gerelateerde berichten

Geen gerelateerde berichten

Online Marketing

Online marketing is volop in beweging qua technieken en mogelijkheden. Hoe ga jij om met Big Data of met de nieuwe functionaliteiten van Google Adwords. Haal jij het maximale uit alle online marketing kanalen? Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen door de online marketing facts van Zoekkey
© NEO Zoekkey Nederland | disclaimer