Zoekkey Nederland

Online marketing nieuws

Je bent hier: Zoekkeyonline marketing nieuws ➙ Google "mobiele gebruiksvriendelijkheid wordt ranking factor"

Google "mobiele gebruiksvriendelijkheid wordt ranking factor"

Google

Google heeft officieel aangekondigd dat het beschikbaar hebben van een mobiele website invloed gaat krijgen op de organische rankings binnen Google. Is de website niet mobiel vriendelijk, dan gaan de rankings van de website vanaf 21 april 2015 benadeeld worden.

Google zegt zelf: "Als het gaat om te zoeken op mobiele apparaten, moeten de gebruikers de meest relevante en actuele resultaten te krijgen, ongeacht of de informatie staat op mobiel-vriendelijke webpagina's of apps. Steeds meer mensen maken gebruik van mobiele apparatuur voor toegang tot internet, onze algoritmes moeten we aanpassen aan deze gebruikspatronen."

Google heeft een online test beschikbaar gesteld om te zien of jouw website mobiel geschikt is. Is dit niet het geval, dan kan ik je aanraden om je website zo snel mogelijk aan te laten passen zodat deze wel mobiel geschikt is. Doe je dit niet, dan kan dit grote gevolgen hebben voor de bezoekers aantallen die je hebt, gezien de rankings binnen Google zullen gaan dalen.

Gerelateerde berichten

Geen gerelateerde berichten

Online Marketing

Online marketing is volop in beweging qua technieken en mogelijkheden. Hoe ga jij om met Big Data of met de nieuwe functionaliteiten van Google Adwords. Haal jij het maximale uit alle online marketing kanalen? Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen door de online marketing facts van Zoekkey
© NEO Zoekkey Nederland | disclaimer