Zoekkey Nederland

Online marketing nieuws

Je bent hier: Zoekkeyonline marketing nieuws ➙ Wordt DuckDuckGo de nieuwe zoekmachine?

Wordt DuckDuckGo de nieuwe zoekmachine?

Wordt DuckDuckGo de nieuwe zoekmachine?

DuckDuckGo is een zoekmachine die al enige tijd gebruikt kan worden voor het zoeken naar informatie op het internet, net zoals Google en Bing. DuckDuckGo groeit daarin tegen snel en steeds meer internetters maken gebruik van DuckDuckGo in plaats van Google. Gaan wij in Nederland ook over?

DuckDuckGo is al tijden aan het stijgen en heeft sinds het uitkomen van PRISM een nog snellere groei gemaakt. DuckDuckGo is namelijk een van de weinige privacyvriendelijke zoekmachines die geen informatie over jouw zoekgedrag opslaan. Met de slogan "Google tracks you, We don't" proberen ze steeds meer gebruikers te overtuigen om DuckDuckGo te gaan gebruiken.

Afgelopen maandag heeft DuckDuckGo een app uitgebracht voor Android gebruikers. Deze app was in de eerste ochtend al 500.000 keer gedownload.

In Nederland wordt nog steeds voor 95% gebruik gemaakt via Google, echter is Google veel in opspraak over de privacy die niet gewaarborgd kan worden. In verschillende landen in de Europese Unie wordt Google beperkt in uitbrengen of innoveren van functionaliteiten en producten.

Achtergronden DuckDuckGo
DuckDuckGo is opgericht door Gabriel Weinberg en de naam bedacht hij toen hij dacht aan Duck Duck Goose, de Amerikaanse variant voor "zakdoekje leggen" is.

Gerelateerde berichten

Geen gerelateerde berichten

Online Marketing

Online marketing is volop in beweging qua technieken en mogelijkheden. Hoe ga jij om met Big Data of met de nieuwe functionaliteiten van Google Adwords. Haal jij het maximale uit alle online marketing kanalen? Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen door de online marketing facts van Zoekkey
© NEO Zoekkey Nederland | disclaimer