Zoekkey Nederland

Online marketing nieuws

Je bent hier: Zoekkeyonline marketing nieuws ➙ Zoeken binnen de zoekresultaten van Google

Zoeken binnen de zoekresultaten van Google

Zoeken binnen de zoekresultaten van Google

Vanaf begin september 2014 is het mogelijk dat gebruikers van Google na een zoekopdracht binnen Google een zoekbalk krijgen geserveerd in de resultatenpagina zoals onderstaand op de zoekopdracht "Thuisbezorgd".

Deze nieuwe functionaliteit is recentelijk opgenomen binnen de organische resultaten. Als er wordt gezocht in deze zoekbalk dan komen vervolgens paginas van thuisbezorgd.nl tevoorschijn. Met deze functionaliteit wilt Google de bezoeker betere resultaten ( lees: relevantere informatie ) aanbieden zodat conversieratios op bijvoorbeeld thuisbezorgd.nl worden verbeterd.

De zoekopdracht wordt aangepast naar "zoekopdracht" site:thuisbezorgd.nl en op basis hiervan wordt een nieuwe resultatenpagina opgebouwd. Dat is te zien als er "Amsterdam" als zoekopdracht wordt opgegeven.

Door het inregelen van een klein stukje code binnen jouw website kan ook bij jouw zoekresultaat een dergelijke zoekbalk zichtbaar worden, let er wel op dat onderstaande code goed wordt ingevuld anders kan het zijn dat een dergelijke functionaliteit juist averechts werken en dat Google betaalde advertenties laat zien bij de zoekopdracht en jij zo jouw concurrent bezoekers bezorgd.

  • Vul jouw homepage in bij "URL";
  • Vul bij "target" de volledige URL is van de zoekfunctie en "{search_term_string}" de zoekstring.
  • En de waarde van "query-input" moet overeenkomen met wat er is opgegeven bij "{search_term_string}".

Gerelateerde berichten

Geen gerelateerde berichten

Online Marketing

Online marketing is volop in beweging qua technieken en mogelijkheden. Hoe ga jij om met Big Data of met de nieuwe functionaliteiten van Google Adwords. Haal jij het maximale uit alle online marketing kanalen? Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen door de online marketing facts van Zoekkey
© NEO Zoekkey Nederland | disclaimer